Anul acesta, între 18-22 aprilie s-a desfasurat in scoli “Saptamana altfel”, prilej cu care copiii au avut posibilitatea sa exploreze alte domenii de activitate si sa petreaca timpul intr-o maniera mai lejera, placuta si folositoare.
A fost un bun prilej pentru mine de a relationa cu copiii prin intermediul unui Atelier de Nutritie si de a le prezenta o tema deosebit de importanta : “Beneficiile micului dejun pentru cresterea sanatoasa a copiilor”.
Evenimentul a avut loc intr-o locatie deosebita, clubul de copii Eki’s Place, iar beneficiarii au fost elevii clasei II C de la Colegiul Negruzzi Iasi.
La partea teoretica am discutat cu elevii de ce este important micul dejun si care sunt alegerile potrivite pentru un mic dejun sanatos. Copiii au fost invitați sa raspunda la diverse intrebari, iar aceștia au dovedit a avea cunoștințe despre ce inseamna a manca sanatos .
Partea practica a fost foarte apreciata si …gustoasa. Am pregatit impreuna un sandwich sanatos folosind chifla integrala cu seminte, branzeturi si diverse legume proaspete. Copiii au dat dovada si de multa fantezie realizand sandwich-uri extrem de dragute.
Copiii trebuie sa manance alimente sanatoase pentru a creste, pentru a lupta impotriva infectiilor, pentru a reusi la scoala si la joaca si ca sa se simta bine.
O alimentatie echilibrata, adecvata si diversificata impreuna cu o activitate fizica regulata pot face copiii sanatosi, fericiti si plini de incredere.