Cine nu isi doreste un abdomen plat, mai ales daca vrei sa arati bine la plaja sau daca vrei sa nu te doara capul atunci cand iti alegi hainele. Un abdomen mai plat nu este necesar doar esteticii corpului, ci si obtinerii unei stari de confort psihic si fizic. In plus, abdomenul umflat si proeminent este un semn al starii de sanatate deficitare.
El nu se obtine usor, si problema e ca nu putem slabi localizat, tintit. Cheia succesului consta in: alimentatie adecvata, sport si managementul stresului.
ALIMENTATIA
- o dieta mai bogata in grasimi mononesaturate (ulei de masline, masline, avocado) și omega-3 (uleiuri de in, nuci, peste ) si cu o cantitate mai mica de grasimi omega-6 (uleiuri de floarea-soarelui și porumb), ar putea preveni obezitatea abdominala.
- evitarea consumului de produse prelucrate industrial, produse de cofeterie -patiserie ce au un continut ridicat de uleiuri vegetale hidrogenate si glucide simple
- cresterea consumului de alimente bogate in fibre alimentare : legume crude, cereale integrale, fructe
- consumul de proteinele slabe ( peste, pui, curcan) grabesc procesul de ardere al grasimilor si induc o stare de satietate necesara prevenirii excesului alimentar.
- evitarea alimentelor care produc gaze intestinale- daca aveti o predispozitie catre balonare, este posibil ca alimentele pe care le consumati in mod normal sa produca o cantitate excesiva de gaze intestinale. In general, legumele crucifere (varza, broccoli, conopida) conduc la marirea abdomenului din pricina gazelor acumulate in intestine.
- Hidratarea corecta a organismului este absolut necesara pentru un abdomen plat (6-8 pahare de apa plata pe zi)
SPORTUL
Multe studii arata ca pentru a avea un abdomen plat, dieta nu este de ajuns! Pentru a pierde grasimea care se depune in jurul abdomenului este necesar sa se practice exercitii fizice. Grasimea consumata ca și combustibil în timpul efortului fizic prelungit provine din toate zonele corpului, nu doar din partea cu care se fac mai multe exerciții. Abdomenele sunt cele mai populare si eficiente exercitii fizice pentru tonifierea muschilor abdominali, insa ele nu ajuta la eliminarea completa a grasimii depuse in acesta zona a corpului. Prin urmare, acestea trebuie sa fie combinate cu antrenamente cardio(alergare pe banda, bicicleta, jogging etc.).
MANAGEMENTUL STRESULUI
Persoanele stresate au tentinta sa acumuleze mai multa grasime la nivelul abdomenului, comparativ cu cele care reusesc sa gestioneze mai bine stresul. Explicatia acestui fenomen este acela ca stresul creste considerabil nivelul cortizolului in organism, numit si hormonul stresului, ce faciliteaza depunerile adipoase la nivelul abdomenului.