Cum se poate pierde in greutate

7101655347_c232eba805_z (1)Sunt cateva principii simple, de baza,  care trebuie respectate atunci cand avem o problema cu kilogramele in plus si nu numai.

Reducerea aportului de carbohidrati

Cel mai bun mod de a reduce carbohidrati este acela de a elimina sursele de carbohidrati cu efecte negative din dieta  ca zaharuri, dulciuri, sucuri.

 

De asemenea trebuie reduse cantitatile de alimente  cu amidon, cum ar fi painea, pastele, orezul, cartofii, etc. si  selectate variantele integrale , nu cele albe, rafinate. In ceea ce priveste cartofii , o alegere buna sunt cartofii dulci, dar si ei cu moderatie.

Consumul de proteine

Exista o mulțime de dovezi ca proteinele pot creste arderea grasimilor si reduce  senzatia de foame, ceea ce duce la pierderea in greutate.

De fapt, studiile arata ca proteina stimuleaza metabolismul mai mult decat orice alt macronutrient . Unul dintre motive este acela ca organismul consuma  pentru digerarea proteinelor mai multe calorii  decat pentru digerarea carbohidratilor si lipidelor.

Consumul de alimente cu densitate energetica scazuta

Un alt mod de a te simti mai multumit cu  putine calorii este sa mananci alimente care au o densitate energetica scazuta. Aceasta include alimente care au un conținut ridicat de apa, cum ar fi anumite fructe și legume.

 Studiile arata ca cei care consuma in mod constant alimente cu densitate energetica scazuta pierd mai mult in greutate decat cei ce aleg alimentele cu densitate energetica mai mare.

Legumele sunt alegerea ideala. Combinand alimentele bogate in proteine (carne, peste,oua, lactate, fasole, linte, mazare, soia, etc) cu legume obtinem o reteta de succes.

Somnul si stresul

Doua lucruri sunt adesea ignorate atunci cand se discuta de sanatate si de greutate : somnul si nivelul de stresAmbele sunt incredibil de importante pentru functionarea optima a organismului.

Somnul inadecvat este unul dintre cei mai puternici factori de risc pentru obezitate, crescand riscul cu peste 50%, prin perturbarea hormonilor ce controleaza foamea (grelina si leptina).

Pe de alta parte, stresul creste nivelul de cortizol, hormon recunoscut pentru acumularea de grasime abdominala  si crestera riscului de boli cronice.

Din aceste motive, este absolut necesar sa va faceti timp pentru somn de calitate si sa evitati stresul inutil din viata.

 

sursa imagine: flickr.com

About the Author

You may also like these