Salata cu fasole este potrivita pentru zilele calduroase, atat la masa de pranz cât și la cea de seara.
Boabele de fasole sunt componente extrem de benefice in orice dieta datorita carbohidratilor complecsi, proteinelor si fibrelor, cat si continutului scazut in calorii, grasimi si sare.
Are un indice glicemic scazut astfel incat nu declanseaza modificari importante in nivelul zaharului din sange si tine sub control senzatia de foame.
Pentru a îndeparta riscul balonarii, boabele se pun la înmuiat in apa cu 1 lingurita de bicarbonat de sodiu cu opt ore înainte de fierbere. De asemenea, în timpul fierberii, se adauga o crenguţa de cimbru şi cateva boabe de piper negru.
100g fasole fiartă conține 8.7g proteine și 6.4g fibre si aduce 120 kcal.
Ingrediente salata:
- 1 legatura salata creată
- 100g fasole alba fiartă
- 2-3 fire ceapă verde
- 1 ardei kapia proaspăt
- 1 castravete
- 1 ardei copt
Dresing:
- 1 lingurita ulei de măsline
- 1/2 lingurita muștar iute
- lamaie
- 1 lingurita apa
- sare, oregano uscat.