Salatele de radacinoase sunt o alegere potrivita si la indemana in sezonul toamna- iarna. Radacinoasele sunt surse bune de vitaminele B1, B2, C, E, betacaroten, minerale (calciu, fosfor, potasiu, fier) si glucide complexe: amidon, fibre alimentare, ce au avantajul ca elibereaza treptat glucoza in sange, prevenind astfel cresterea sau scaderea brusca a glicemiei. In curele de slabire, radacinoasele sint recomandate si datorita continutului ridicat de fibre alimentare care dau senzatie de satietate .
O salata cu morcovi, telina, asezonata cu otet de mere si ulei de masline extravirgin este o alegere potrivita pentru prinz sau cina . Daca mai adaugam niste nuci , atunci salata va fi si mai gustoasa si mai bogata din punct de vedere nutritional.
Modul de preparare este extrem de simplu si rapid.
Ingrediente:
- morcov
- telina
- mar
- patrunjel verde (pentru decor)
- nuci
- otet de mere
- ulei de masline extravirgin
Mod de preparare:
- Se dau prin razatoarea mare morcovul, telina si marul.
- Se asezoneaza cu otet si ulei
- Se toaca patrunjelul si se decoreaza salata
- Nucile le puteti folosi crude sau usor coapte