O salată răcoroasă, de vara, cu morcov și dovlecel proaspat, ce poate fi consumata ca atare sau alaturi de un peste la gratar.
INGREDIENTE:
- 2 morcovi
- 1 dovlecel
- 100g iaurt grecesc
- 1 lingurita ulei de masline
- 1 lingurita seminte de in macinate
PREPARARE:
- morcovii si dovlecelul se feliaza in panglici cu ajutorul cutitului de decojit
- se prepara un dresing din iaurt grecesc, usturoi, ulei de măsline, piper roșu
- se amesteca legumele cu dresingul si se lasă la rece 10 minute înainte de a fi consumate.
- se presara deasupra semintele de in macinate
✔Conţinutul crescut de vitamine şi minerale din dovlecei, precum şi cel de fibre, promovează o scădere în greutate sănătoasă
✔100g dovlecel aduc 17 kcal
✔Dovlecelul este si o sursa buna de potasiu, un nutrient bun pentru inima, care amelioreaza nivelul tensiunii si neutralizeaza efectele excesului de sodiu.
✔Alegeți dovlecei organici, de grădină, pentru a beneficia din plin de nutrienti.