Supa crema de legume cu turmeric este o alegere foarte buna atunci cand ne confruntam cu o stare de raceala sau gripa.
Turmericul este o planta inrudita cu ghimbirul avand un gust iute- amarui, aromatic. El contine o substanta numita curcumina care are proprietati antioxidante puternice. Aceasta neutralizeaza efectele daunatoare ale radicalilor liberi si apara organismul de bacterii. Curcumina este cea care ii confera turmericului culoarea galben-portocalie.
Turrmericul are acţiune anticancerigena, antiinflamatorie, hepato-protectoare, antioxidanta. Are proprietăţi antibiotice, antibacteriene, antivirale si imbunatateste circulatia.
La gatit se foloseste in cantitati mici deoarece are o aroma foarte puternica. De asemenea trebuie să fiti atenti la modul în care il folosiţi în bucatarie deoarece coloreaza foarte uşor tot ce vine în contat cu el.
RETETA supa crema de legume
Ingrediente:
- telina radacina
- pastarnac
- morcov
- cartof
- dovlecel
- ceapa
- 2-3 catei usturoi
- 1 feliuta ghimbir
- sare, piper
- ardei iute (dupa gust)
- 1 lingurita rasa de turmeric
MOD DE PREPARARE
Se pun la fiert toate legumele timp de 20 minute apoi se paseaza la blender. Trebuie sa obtinem consistenta asemanatoare cu a unei smantani mai subtire. La final adaugam lingurita rasa de turmeric si un praf de piper.
Se serveste cu crutoane sau paine prajita stropita cu ulei de masline si oregano.
Sa aveti pofta!